Mar 22, 2013

The Spring BIRD

There is still a lot of snow outside, but with all the sunlight pouring in through the windows, the promise of spring becomes almost tangible. In this spirit, we suddenly found ourselves excitedly discussing what to do with the upstairs balcony (rather than focusing on the laundry room). Five minutes later, we had a plan. And yes, it does include a Weber grill!

Spring is the nature's way of saying: "Let's party!!" -Robbie Williams

Sitting on our kitchen window and also looking forward to the spring and summer is an adorable wooden bird. It was a very thoughtful gift from a recent guest, and being a representative of Scandinavian modernism designed by Kristian Vedel in 1959, this little mood-expressing creature fits perfectly into our home.

Moody little Vedel BIRD

This Vedel BIRD is made of smoked oak, and belongs to the "parent"-generation (there are also two other sizes, the smaller "kid" bird and the chubbier "grandparent"). The head can be positioned to express different emotions, and the body turned upside down to change the body shape making it either male or female. Quite handy - just think about all the applications for example for family communication!

So, how are YOU feeling today? Perhaps a trace of spring in the air?

8 comments:

 1. Meidänkin weeperi odottaa kevättä takaterassilla. Aina on hyvä sää grillata mutta -5 on silti ollut vähän liikaa. Hassua, miten ajatukset näin keväällä siirtyvät väkisinkin ulkosalle, vaikka sisällä olisi vaikka mitä tehtävää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikäs malli teillä on, olisiko kertoa suosituksia millainen kannattaa hommata? Kalleimmat taitavat pyöriä tuolla kolmen tonnin hujakoilla, mutta voisi kuvitella että vähän halvemmillakin tulilla saisi erinomaiset pihvit paistettua... :-D

   Delete
  2. Todellakin halvemmalla, meidän malli on E-210, joka oli pienen kokonsa ansiosta hyvä hankinta edelliseen kotiin. Tuosta ylöspäin löytyy varmaan vähitellen lisää hienouksia, mutta ihan syömiskelpoista on tullut näinkin:)

   Delete
  3. Mainiota, kiitos vinkistä! Nyt ei muuta kuin grillikauppaa kohti, niin saadaan terassi grillivalmiuteen hyvissä ajoin!!

   Delete
 2. Kevään odottelu ja auringon säteet tuntuvat iskevän niin luihin ja ytimiin kuin lumikinoksiinkin. Lumien alta paljastuva multainen maa saakin fiilikset jo vallan kesään ja mökille. Sula lumi, sula!

  Bongasin bloginne yövuorojen pimeinä, masentavina ja hiljaisina tunteina huuto.net-surffaillessani. Kahlatessani blogianne ja ahmiessani postaukset toisensa jälkeen sain suorastaan uutta potkua ja innostusta. Ehkäpä mukana tuli taas kodinvaihtofiilikset, mutta onneksi tämä esiinpuskeva valoisuus saa innostumaan hetkittäin omastakin kodista. 70-luvun tuotoksilla kun on puolensa ja puolensa. :)

  Ihastuin tyyliinne kirjoittaa ja kertoa kotinne esineistä muutakin kuin että "tämä on tuoli ja tuossa pöydässä me syödään". Erityisesti pidän siitä kun avaatte historiaa tuotteiden takaa. Onhan se tietty hienoa kuulla jos jokin esine on peruja mummolan vintiltä, mutta on virkistävämpää lukea kirjoittamianne tietoiskuja. Ihailua myös herättää tyylinne päivittää uutta kotianne tähän päivään. Valitettavan usein vanhat asunnot rempataan pois oman ajan hengestään, mutta te olette saaneet 60-luvun asunnon heräämään uudelleen henkiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suuri kiitos todella ilahduttavasta ja kannustavasta palautteesta! Halusimme alusta saakka tuoda mukaan esineiden taustaa ja historiaa, koska juuri tarina tekee niistä jokaisesta mielenkiintoisen ja erityisen. Vaikka varsinkin Pekka on harrastanut antiikkia jo usean vuoden ajan, opimme blogitekstejä valmistellessamme koko ajan lisää, ja haluamme jakaa oppimaamme lukijoiden kanssa. Toiveenamme on, että kuulisimme tulevaisuudessa enenevässä määrin myös lukijoiden ajatuksia ja saisimme aikaan keskustelua mielenkiintoisen aiheen ympärille.

   Toivottavasti nautit blogin lukemisesta myös jatkossa - remontti jatkuu (alakerta on vielä täysin kesken) ja antiikin "vatkaus" on loputon suo - eli kirjoittamista riittää!

   Aurinkoista kevättä, ja kaunis kiitos Nuokku sinulle vielä kerran!

   Delete
 3. What a lovely home filled with a very thoughtful collection of objects and furniture.

  Your lounge has some similarities to my own place.

  ReplyDelete
 4. Thank you so much for the compliments, very kind of you! Our collection revolves around the mcm-theme and is in continuos progression. Some items get to stay longer, others just pass by and the hunt for the next one is always active ;-)

  ReplyDelete