Jul 12, 2014

Plan B for Friday night

On a regular, non-renovation Friday night a plan A for Pekka's first night of summer vacation would have perhaps been something different. An unseamed slate floor, however, urged us to choose a different option. With a bottle of Plan B and couple of wine glasses off to downstairs we headed!

Plan B for the nightWe started the work from the most difficult (and least visible) part of the floor, under the stairs. Pekka took care of the seaming, and Minna followed by cleaning the excessive concrete off the slate edges. Never done slate floor seaming before, the progress was painfully slow.


Detailed cleaning


Based on the earlier experiments, we chose to use 1.6% titanium oxide to tone the seaming concrete (4 dl in 25 kg of concrete). It takes quite a long time to dry and adopt the final colour, so the seam in the photo below is still slightly darker than it will be in the end. Also, the contrast will be strengthened further by a layer of protective toner applied on top.


Some seamed slate


So, we started around 10 pm, finished at 2.30 am and completed about 4-5 square meters of floor. In the wee hours of the night, a thought of the total time required to finish up the rest (25 m2) might have raised some fleeting moments of despair, but fortunately the company, wine and the ultimate vision will compensate the lengthy road ahead!

Floor around the staircase - completed!

5 comments:

 1. Arvatkaahan mitä. Meidän atrium kaivetaan auki, joten roomalaiset kivet saavat lähteä, halusin tai en. Teidän blogi on innoittanut minut pohtimaan vakavasti liuskekiveä atriumiin. Mitenköhän tuo mahtaisi käyttäytyä ulkona? Miten paksua tavaran pitäisi olla? Entä jos perustana on betonilaatta, riittäisikö jos pistäisin vaan asennuskerrokseksi betonia ja siihen liuskekivet päälle?

  Ensi kesälle projektia :)

  Ninni

  ReplyDelete
 2. Itse olemme "liuskekivi-ihmisiä" ja kun vaan tilaisuus sattuu niin suosittelemme niitä varmasti! Liuskekivi on kiveä luonnosta ja käyttäytyy ulkona kuin kotonaan. Kestää hyvin säätä kuin säätä eikä ole märkänäkään liukas. Ammattilaiset osaa varmasti kertoa lisää enemmän, mutta luulisin, että jos haluatte kiinittää suoraan betonilaatalle niin ei muuta kuin asennusbetoni väliin (esim.S30) ja kivet päälle. Me käytimme saumaukseen S06 ohutlaastia, johon sekoitimme myös haluamamme väriaineen. Mukava kuulla, että projektia riittää!!

  Pekka

  ReplyDelete
 3. Jos liuskeeseen päädymme, sen asentaminen on ajankohtaista aikaisintaan ensi kesänä. Olisikohan ihan mahdotonta nöyrimmin kysyä tarkempaa apua, jos tulee silloin tenkkapoo? Yritän tässä värvätä teitä liuskekonsulteiksi vaikkapa safkapalkalla? :)

  Potentiaalinen työmaa sijaitsisi Pohjois-Helsingissä, joten ei mikään suuri Suomi-turnee olisi tiedossa...

  Ninni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Ninni! Sori hieman hidas vastaus. Lomakiireitä:) Voimme toki tarjota apua jos sellaiselle on tarvetta. Liuskekivi-noviiseina hieman vaan mietityttää omakin osaamisemme. Ammattilainen on aina se varvempi ratkaisu. Mukavaa kesää!
   yt.Pekka

   Delete
 4. Täällä ollaan kans mökillä, joten hidasta hidasta! Kiitos paljon, katsotaan josko projekti etenee muualle kuin puheen asteelle (etenee varmasti.)

  Ninni

  ReplyDelete